Pšenový puding
Ingrediencie na 1 porciu
Med včelí (7g) | 2 lyžičky | |
Ďatle sušené vykôstkované | 80 g | |
Pšeno varené | 100 g | |
Škorica | 16 g | |
Jogurt sedliacky 3,5 % tuku | 150 g |
Uvarené pšeno necháme 10 minút odstáť. Všetky ingrediencie vrátane pšena rozmixujeme dohladka. Navrch ozdobíme škoricou.
Tip: Pšeno sa dá využiť aj na diétne prílohy k mäsu a je výborné aj na slané recepty, ako napr. rizoto.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 132.436 Kj
Bielkoviny | 0.13 g |
Sacharidy | 6.81 g |
Sacharidy z cukrov | 0.68 g |
Tuky | 0.64 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.02 g |
Vláknina | 0.36 g |
Sodík | 0.06 g |
Vápnik | 1.02 g |
Gi | 100 |
ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT