Pšenová kaša s hrozienkami, jablkom a medom

Ingrediencie na 1 porciu

Maslo5 g
Jablko150 g
Med včelí (7g)2 lyžičky
Hrozienka10 g
Pšeno varené50 g
Soľ1 štipka
Voda2 poháre

Pšeno niekoľkokrát sparíme horúcou vodou, aby sme sa zbavili horkej chuti. Potom ho uvaríme do mäkka v pomere 1:2, ako u ryže, so štipkou soli. Nakoniec v ňom rozpustíme trochu masla.

Potom pridáme hrozienka, nakrájané jablko a med.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 149.425 Kj

Bielkoviny0.1 g
Sacharidy6.84 g
Tuky0.84 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.51 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Vláknina0.06 g
Sodík0.21 g
Vápnik0.02 g
Gi103

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.