Pšenová kaša s hrozienkami, jablkom a medom
Ingrediencie na 1 porciu
Maslo | 5 g | |
Jablko | 150 g | |
Med včelí (7g) | 2 lyžičky | |
Hrozienka | 10 g | |
Pšeno varené | 50 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Voda | 2 poháre |
Pšeno niekoľkokrát sparíme horúcou vodou, aby sme sa zbavili horkej chuti. Potom ho uvaríme do mäkka v pomere 1:2, ako u ryže, so štipkou soli. Nakoniec v ňom rozpustíme trochu masla.
Potom pridáme hrozienka, nakrájané jablko a med.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 149.425 Kj
Bielkoviny | 0.1 g |
Sacharidy | 6.84 g |
Tuky | 0.84 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.51 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Vláknina | 0.06 g |
Sodík | 0.21 g |
Vápnik | 0.02 g |
Gi | 103 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT