Pór s mrkvou a tymianom

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva1 kus
Pórik0.5 kus
Tymián3 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Olej kokosový1 ml

Pór a mrkva predstavujú jedny z najznámejších a najdostupnejších zelenín u nás. Zoženiete ich po celý rok a môžete si vybrať aj z lokálnych kúskov. Nad lokálnymi kúskami určite neohŕňajte nos! Aj z na prvý pohľad obyčajnej koreňovej zeleniny vykúzlite neuveriteľné množstvo receptov. Navyše okrem dobrej dostupnosti vás určite poteší aj priaznivá cena. Inšpirujeme vás.

 

Zeleninu si dôkladne očistite. Pór odporúčame rozkrojiť pozdĺžne a poriadne opláchnuť všetky vrstvy vodou. Predídete tak kamienkom vo vašom obede. Zeleninu nakrájajte na polovičné kolieska a v cedidle ešte raz dôkladne opláchnite a nechajte odkvapkať.

 

Mrkvu si nastrúhajte na hrubom strúhadle. V panvici rozpáľte lyžičku kokosového oleja (ak máte nepriľnavú panvicu olej použiť nemusíte). Pór opekajte asi dve minúty, potom pridajte mrkvu, tymian, štipku soli, čierneho korenia a opekajte spoločne ďalšie dve minúty.

 

Takto pripravenú zmes môžete použiť ako prílohu k akýmkoľvek druhom mäsa, rybám, tofu alebo aj ako teplý šalát.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 350.056 Kj

Bielkoviny3 g
Sacharidy14 g
Tuky1.52 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.9 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Vláknina7 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.