Pór s mrkvou a tymianom
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 1 kus | |
Pórik | 0.5 kus | |
Tymián | 3 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Olej kokosový | 1 ml |
Pór a mrkva predstavujú jedny z najznámejších a najdostupnejších zelenín u nás. Zoženiete ich po celý rok a môžete si vybrať aj z lokálnych kúskov. Nad lokálnymi kúskami určite neohŕňajte nos! Aj z na prvý pohľad obyčajnej koreňovej zeleniny vykúzlite neuveriteľné množstvo receptov. Navyše okrem dobrej dostupnosti vás určite poteší aj priaznivá cena. Inšpirujeme vás.
Zeleninu si dôkladne očistite. Pór odporúčame rozkrojiť pozdĺžne a poriadne opláchnuť všetky vrstvy vodou. Predídete tak kamienkom vo vašom obede. Zeleninu nakrájajte na polovičné kolieska a v cedidle ešte raz dôkladne opláchnite a nechajte odkvapkať.
Mrkvu si nastrúhajte na hrubom strúhadle. V panvici rozpáľte lyžičku kokosového oleja (ak máte nepriľnavú panvicu olej použiť nemusíte). Pór opekajte asi dve minúty, potom pridajte mrkvu, tymian, štipku soli, čierneho korenia a opekajte spoločne ďalšie dve minúty.
Takto pripravenú zmes môžete použiť ako prílohu k akýmkoľvek druhom mäsa, rybám, tofu alebo aj ako teplý šalát.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 350.056 Kj
Bielkoviny | 3 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 1.52 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.9 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Vláknina | 7 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT