Polievka zo strúhaných zemiakov

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Zeler20 g
Petržlen koreň20 g
Maslo5 g
Cesnak1 strúčik
Zemiaky60 g
Pažítka0.5 hrsť
Pórik0.5 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Kaleráb biely20 g
Zeleninový vývar400 ml
Ligurček10 g

Zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do vývaru, osolíme a uvaríme do polomäkka. Primiešame ligurček a zemiaky, ktoré si nastrúhame na hrubom strúhadle a povaríme ďalších 15 minút. Ochutíme cesnakom, korením a soľou a pridáme kúsok masla. Polievku si ozdobíme nasekanou pažítkou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 447.718 Kj

Bielkoviny3.95 g
Sacharidy18.83 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky1.51 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.52 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.41 g
Vláknina6.34 g
Sodík0.01 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Zeler a výrobky z neho
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.