Polievka s krevetami
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 2 strúčiky | |
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rajčina | 2 kusy | |
Ryža celozrnná | 25 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
Mlieko kokosové | 100 ml | |
Krevety stredné | 125 g |
Krevety zmiešame s roztlačeným cesnakom a pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľku odpočinúť. Ryžu uvaríme podľa návodu. Na rozohriatej panvici restujeme cibuľu, pretlačený cesnak, olúpané paradajky a mlieko. Keď je zmes uvedená do varu, pridáme krevety, osolíme, okoreníme a ešte 10 minút spoločne povaríme. Do hotovej polievky pridáme ryžu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 167.01 Kj
Bielkoviny | 1.51 g |
Sacharidy | 5.58 g |
Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
Tuky | 1.18 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.61 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.41 g |
Vláknina | 2.02 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Kôrovce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT