Polievka s krevetami

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak2 strúčiky
Olej olivový extra panenský2 ml
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rajčina2 kusy
Ryža celozrnná25 g
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Mlieko kokosové100 ml
Krevety stredné125 g

Krevety zmiešame s roztlačeným cesnakom a pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľku odpočinúť. Ryžu uvaríme podľa návodu. Na rozohriatej panvici restujeme cibuľu, pretlačený cesnak, olúpané paradajky a mlieko. Keď je zmes uvedená do varu, pridáme krevety, osolíme, okoreníme a ešte 10 minút spoločne povaríme. Do hotovej polievky pridáme ryžu.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 167.01 Kj

Bielkoviny1.51 g
Sacharidy5.58 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky1.18 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.61 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.41 g
Vláknina2.02 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Kôrovce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.