Pohánkový šalát s pečenou zeleninou a rukolou

Ingrediencie na 1 porciu

Olej olivový extra panenský2 ml
Rajčiny cherry1 hrsť
Baklažán0.5 kus
Paprika červená0.5 kus
Paprika žltá0.5 kus
Rukola1 hrsť
Cuketa0.5 kus
Pohánka varená150 g
Korenie provensálske1 štipka

Pohánku uvaríme domäkka. Zeleninu si nakrájame na približne rovnako veľké kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bylinkami a premiešame. Predhrejeme rúru na 170 °C a pečieme do polomäkka. Až zelenina vychladne, zamiešame ju do pohánky a pridáme nakrájané paradajky, rukolu, osolíme a premiešame.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 516.152 Kj

Bielkoviny5.35 g
Sacharidy20.91 g
Sacharidy z cukrov0.31 g
Tuky4.97 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.63 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Vláknina8.4 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.