Pohánkový šalát s pečenou zeleninou a rukolou
Ingrediencie na 1 porciu
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Baklažán | 0.5 kus | |
Paprika červená | 0.5 kus | |
Paprika žltá | 0.5 kus | |
Rukola | 1 hrsť | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Pohánka varená | 150 g | |
Korenie provensálske | 1 štipka |
Pohánku uvaríme domäkka. Zeleninu si nakrájame na približne rovnako veľké kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bylinkami a premiešame. Predhrejeme rúru na 170 °C a pečieme do polomäkka. Až zelenina vychladne, zamiešame ju do pohánky a pridáme nakrájané paradajky, rukolu, osolíme a premiešame.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 516.152 Kj
Bielkoviny | 5.35 g |
Sacharidy | 20.91 g |
Sacharidy z cukrov | 0.31 g |
Tuky | 4.97 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.63 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Vláknina | 8.4 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT