Placky z cícera

Ingrediencie na 1 porciu
Soľ | 1 štipka | |
Voda | 1 pohár | |
Rozmarín | 5 g | |
Olej repkový | 20 ml | |
Múka cícerová | 75 g |
Cícer je chutná strukovina, ktorú môžete poznať aj pod názvom „rímsky hrach“. Je zdraviu prospešný a navyše neobsahuje lepok, takže je vhodný aj pri bezlepkovej diéte.
Cícerovú múku, vodu, olej a soľ zmixujte do hladkého cesta. Ak nemáte po ruke cícerovú múku, môžete ju nahradiť cez noc namočeným cícerom alebo cícerom v konzerve. Dajte si ale pozor, aby cesto nebolo príliš riedke. Malo by mať konzistenciu a hustotu asi ako cesto na lievance. Ak je vaše cesto veľmi riedke, prisypte trocha viac cícerovej múky.
Pomocou naberačky vylejte cesto na rozpálenú a nepriľnavú panvicu. Navrch nasypte rozmarín (alebo iné bylinky, ktoré máte po ruke) a pomaly opekajte, aby sa placka nespálila. Po chvíľke ju otočte a upečte dozlatista aj z druhej strany.
Recepty z cícera sú stále obľúbenejšie kvôli jeho príjemnej chuti a širokému využitiu hlavne u celiatikov, diabetikov a vegetariánov.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 58.0815 Kj
Bielkoviny | 0.19 g |
Sacharidy | 0.8 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 1.08 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Vláknina | 0.02 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT