Placky z cícera

Ingrediencie na 1 porciu

Soľ1 štipka
Voda1 pohár
Rozmarín5 g
Olej repkový20 ml
Múka cícerová75 g

Cícer je chutná strukovina, ktorú môžete poznať aj pod názvom „rímsky hrach“. Je zdraviu prospešný a navyše neobsahuje lepok, takže je vhodný aj pri bezlepkovej diéte.

 

Cícerovú múku, vodu, olej a soľ zmixujte do hladkého cesta. Ak nemáte po ruke cícerovú múku, môžete ju nahradiť cez noc namočeným cícerom alebo cícerom v konzerve. Dajte si ale pozor, aby cesto nebolo príliš riedke. Malo by mať konzistenciu a hustotu asi ako cesto na lievance. Ak je vaše cesto veľmi riedke, prisypte trocha viac cícerovej múky.

 

Pomocou naberačky vylejte cesto na rozpálenú a nepriľnavú panvicu. Navrch nasypte rozmarín (alebo iné bylinky, ktoré máte po ruke) a pomaly opekajte, aby sa placka nespálila. Po chvíľke ju otočte a upečte dozlatista aj z druhej strany.

 

Recepty z cícera sú stále obľúbenejšie kvôli jeho príjemnej chuti a širokému využitiu hlavne u celiatikov, diabetikov a vegetariánov.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 58.0815 Kj

Bielkoviny0.19 g
Sacharidy0.8 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky1.08 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Vláknina0.02 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.