Pečený ružičkový kel

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak3 strúčiky
Kel ružičkový150 g
Brusnice sušené15 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Petržlen vňať10 g
Olej repkový5 ml

Kel rozkrájajte na polovice. V mise ich zmiešajte s olejom, soľou, korením a strúčikmi cesnaku. Zmes preložte na papier na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 °C počas 35-40 minút. Sušené brusnice namočíte do vody a necháte ich nasiaknuť cca 30 minút. Brusnice zlejte a dajte bokom. Upečený kel premiešajte s vňaťou petržlenu a brusnicami. Môžete podávať samotné alebo ako prílohu k mäsu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 79.9364 Kj

Bielkoviny0.4 g
Sacharidy1.99 g
Sacharidy z cukrov0.52 g
Tuky1.02 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina0.07 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.