Pečený ružičkový kel
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 3 strúčiky | |
Kel ružičkový | 150 g | |
Brusnice sušené | 15 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 10 g | |
Olej repkový | 5 ml |
Kel rozkrájajte na polovice. V mise ich zmiešajte s olejom, soľou, korením a strúčikmi cesnaku. Zmes preložte na papier na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 °C počas 35-40 minút. Sušené brusnice namočíte do vody a necháte ich nasiaknuť cca 30 minút. Brusnice zlejte a dajte bokom. Upečený kel premiešajte s vňaťou petržlenu a brusnicami. Môžete podávať samotné alebo ako prílohu k mäsu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 79.9364 Kj
Bielkoviny | 0.4 g |
Sacharidy | 1.99 g |
Sacharidy z cukrov | 0.52 g |
Tuky | 1.02 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 0.07 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT