Pečený cesnakový losos s ružičkovým kelom

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak4 strúčiky
Víno biele (2 dcl)0.4 pohár
Olej olivový extra panenský10 ml
Kel ružičkový200 g
Oregano drvené2 štipky
Losos steak100 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá5 g

V miske zmiešame roztlačený cesnak s olejom, oreganom, čiernym korením a soľou. Túto zmes rozdelíme na dve polovice. V jednej polovici zmesi obalíme ružičkový kel a druhou potrieme lososa. Ružičkový kel pred zapekaním opečieme ešte na panvici s troškou olivového oleja, aby zmäkol (cca 10 minút). Pri opekaní postupne prilievame víno. Do zapekacej misky poukladáme ružičkový kel a navrch pokladieme lososa. Vrch môžeme dochutiť ešte oreganom a poliať trochou vína. Pečieme cca 20 minút, kým losos nie je upečený. Podávame s citrónom.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 855.1567 Kj

Bielkoviny0.75 g
Sacharidy3.41 g
Sacharidy z cukrov0.5 g
Tuky0.96 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.74 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.41 g
Vláknina0.05 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Ryby a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.