Pečený cesnakový losos s ružičkovým kelom
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 4 strúčiky | |
Víno biele (2 dcl) | 0.4 pohár | |
Olej olivový extra panenský | 10 ml | |
Kel ružičkový | 200 g | |
Oregano drvené | 2 štipky | |
Losos steak | 100 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g |
V miske zmiešame roztlačený cesnak s olejom, oreganom, čiernym korením a soľou. Túto zmes rozdelíme na dve polovice. V jednej polovici zmesi obalíme ružičkový kel a druhou potrieme lososa. Ružičkový kel pred zapekaním opečieme ešte na panvici s troškou olivového oleja, aby zmäkol (cca 10 minút). Pri opekaní postupne prilievame víno. Do zapekacej misky poukladáme ružičkový kel a navrch pokladieme lososa. Vrch môžeme dochutiť ešte oreganom a poliať trochou vína. Pečieme cca 20 minút, kým losos nie je upečený. Podávame s citrónom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 855.1567 Kj
Bielkoviny | 0.75 g |
Sacharidy | 3.41 g |
Sacharidy z cukrov | 0.5 g |
Tuky | 0.96 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.74 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.41 g |
Vláknina | 0.05 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT