Pečená červená repa s cibuľou
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Cvikla | 250 g | |
Soľ | 1 štipka |
Jednoduchá a ľahká vegetariánska pochúťka je vďaka červenej repe ideálna pri detoxikačnej kúre. Obsahuje totiž množstvo vitamínov, vlákninu a nemalé množstvo železa.
Neošúpanú červenú repu je potrebné najprv uvariť v mierne osolenej vode, čo môže trvať približne 1-2 hodiny. Predom uvarenú repu ošúpte (môžete to robiť v rukaviciach aby ste nemali nafarbené ruky), nakrájajte na kolieska a položte na papier na pečenie. Navrch nakrájajte ošúpanú cibuľu tiež na kolieska a zľahka osoľte.
Pečte v predhriatej rúre na 200 °C, kým nebude cibuľa upečená dozlatista.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 183.925 Kj
Bielkoviny | 1.02 g |
Sacharidy | 9.1 g |
Tuky | 0.25 g |
Vláknina | 3.03 g |
Gi | 0.3 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT