Pečená červená repa s cibuľou

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Cvikla250 g
Soľ1 štipka

Jednoduchá a ľahká vegetariánska pochúťka je vďaka červenej repe ideálna pri detoxikačnej kúre. Obsahuje totiž množstvo vitamínov, vlákninu a nemalé množstvo železa.

 

Neošúpanú červenú repu je potrebné najprv uvariť v mierne osolenej vode, čo môže trvať približne 1-2 hodiny. Predom uvarenú repu ošúpte (môžete to robiť v rukaviciach aby ste nemali nafarbené ruky), nakrájajte na kolieska a položte na papier na pečenie. Navrch nakrájajte ošúpanú cibuľu tiež na kolieska a zľahka osoľte.

 

Pečte v predhriatej rúre na 200 °C, kým nebude cibuľa upečená dozlatista.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 183.925 Kj

Bielkoviny1.02 g
Sacharidy9.1 g
Tuky0.25 g
Vláknina3.03 g
Gi0.3

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.