Paradajková polievka so strukovinou

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Olej olivový5 ml
Cibuľa červená0.5 kus
Oregano drvené1 štipka
Pohánka60 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Škorica1 g
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Zeleninový vývar300 ml
Rajčiny v plechovke125 g
Koriander vňať1 hrsť

Pohánka je prirodzene bezlepková obilnina, ktorá má prijemne orieškovú chuť a je nie len zdravá ale aj veľmi chutná.

 

Na oleji nechajte zosklovatieť na plátky nakrájanú červenú cibuľu. Po chvíľke prihoďte sparené a nakrájané paradajky a pohánku. Použite veľké paradajky alebo prípadne v zimných mesiacoch, keď nie sú chuťovo veľmi dobré, môžete použiť tie z plechovky (500 g na 2 porcie). Vyberajte kvalitné paradajky a najlepšie v BIO kvalite, bez zbytočného množstva pridaných cukrov!

 

Zmes posypte oreganom a zalejte zeleninovým vývarom. Pod pokrievkou nechajte variť cca 20 minút, kým pohánka zmäkne. Potom dochuťte soľou, škoricou, citrónovou šťavou, citrónovou kôrou a prelisovaným cesnakom. Chvíľu pred koncom varenia pridajte ešte čerstvý koriander.

 

Pri servírovaní polievku posypte tenkými plátkami červenej cibule, čerstvým koriandrom a pokvapkajte ju olivovým olejom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 152.0113 Kj

Bielkoviny0.63 g
Sacharidy3.84 g
Sacharidy z cukrov0.53 g
Tuky1.07 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.99 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina0.36 g
Sodík0.05 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.