Paradajková polievka so strukovinou
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Olej olivový | 5 ml | |
Cibuľa červená | 0.5 kus | |
Oregano drvené | 1 štipka | |
Pohánka | 60 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Škorica | 1 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
Zeleninový vývar | 300 ml | |
Rajčiny v plechovke | 125 g | |
Koriander vňať | 1 hrsť |
Pohánka je prirodzene bezlepková obilnina, ktorá má prijemne orieškovú chuť a je nie len zdravá ale aj veľmi chutná.
Na oleji nechajte zosklovatieť na plátky nakrájanú červenú cibuľu. Po chvíľke prihoďte sparené a nakrájané paradajky a pohánku. Použite veľké paradajky alebo prípadne v zimných mesiacoch, keď nie sú chuťovo veľmi dobré, môžete použiť tie z plechovky (500 g na 2 porcie). Vyberajte kvalitné paradajky a najlepšie v BIO kvalite, bez zbytočného množstva pridaných cukrov!
Zmes posypte oreganom a zalejte zeleninovým vývarom. Pod pokrievkou nechajte variť cca 20 minút, kým pohánka zmäkne. Potom dochuťte soľou, škoricou, citrónovou šťavou, citrónovou kôrou a prelisovaným cesnakom. Chvíľu pred koncom varenia pridajte ešte čerstvý koriander.
Pri servírovaní polievku posypte tenkými plátkami červenej cibule, čerstvým koriandrom a pokvapkajte ju olivovým olejom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 152.0113 Kj
Bielkoviny | 0.63 g |
Sacharidy | 3.84 g |
Sacharidy z cukrov | 0.53 g |
Tuky | 1.07 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.99 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 0.36 g |
Sodík | 0.05 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT