Recepty
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 177
Pečené morčacie mäso s hlivou, zemiaky
Na troche masla opražíme cibuľku. Hlivu nakrájame na menšie kúsky a dáme ju podusiť s trochou vody a rascou do menšieho hrnca spolu s cibuľkou....
Jablko, škorica, biely jogurt s piškótou
Jablká nastrúhame nahrubo, zmiešame s jogurtom, medom, škoricou a zalejeme misku s piškótami a necháme chvíľu odležať..
Krupicová kaša
Nasypeme krupicu do mlieka, pridáme cukor a miešame do zhustnutia.
Zapečená brokolica s kyslou smotanou, vajíčkom a šunkou
Brokolicu vložíme do osolenej vriacej vody, chvíľu povaríme a vyberieme, vložíme do ľadovej vody. Vložíme do pekáča. Nachystáme si zmes z kyslej...
Lečo klasik
Umyjeme papriky a paradajky a nakrájame ich na menšie kúsky. Nakrájame cibuľku, ktorú opečeme na olivovom oleji. Po jej zmäknutí pridáme...
Čučoriedky, maliny, jahody s kyslou smotanou
Ovocie umyjeme a zmiešame s kyslou smotanou a medom.
Zelené fazuľky s vajcom a kyslou smotanou
Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na mesiačiky. Zmiešame so zelenými fazuľkami a premiešame s kyslou smotanou. Ochutíme soľou a korením.
Špenát s hovädzím mäsom a gnocchi
Hovädzie mäso si opláchneme a osolíme. Nakrájame ho na menšie kúsky. Špenát si tiež umyjeme a necháme ho spariť na panvičke s...
Celozrnný chlieb s Lučinou
Červené fazule s kukuricou a hráškom
Červené fazule vyberieme z plechovky (prípadne si necháme fazule bez nálevu 4 hodiny namočené a potom ich uvaríme) a podusíme s kukuricou a...
Šalát z červenej repy
Repu očistíme kefkou a dáme ju na 45 minút variť. Potom ju necháme vychladnúť a nastrúhame ju na hrubom strúhadle. Je možné...
Pstruh na masle so zemiakmi
Pstruha očistíme a osušíme. Potom ho nasolíme, okoreníme, posypeme rascou aj vo vnútornej časti. Necháme zahriať panvičku s trochou masla. Pstruha...