Recepty
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248080/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 177
Zemiaky
Zemiaky oškriabeme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Od bodu varu varíme ešte 20 min. do zmäknutia, potom vodu zlejeme a podávame.
Bravčové mäso
Bravčové si dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie kocky 3 x 3 cm. Potom ich nasolíme a okoreníme. Opečieme na panvici.
Rybie filé prírodné
Filé z ryby (treska, pangasius...) umyjeme, osušíme, nasolíme a dáme piecť do rúry na 180 st. Pečieme do zmäknutia cca 40 min. Zľahka podlejeme...
Grilovaná makrela
Makrelu dôkladne umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Grilujeme na grile, nie v rúre.
Pečené kuracie stehno
Stehno si umyjeme, osušíme, osolíme a pridáme rascu. Dáme do menšieho pekáča, podlejeme vodou a na vrch pridáme oriešok masla.

Šošovicový šalát s tuniakom

Zelená šošovica je vážne skvelá! Má špecifickú tmavo zelenú farbu ale keď ju rozdelíte je žltá. Patrí medzi...
Zemiakový šalát s jogurtom
Zemiaky uvaríme v slanej vode a v šupke. Po vychladnutí ich olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Zmiešame s bielym jogurtom a dochutíme soľou, korením a trochou octu.
Vyprážaný kurací rezeň
Prsné mäso si umyjeme a naklepeme na tenký plátok. Potom ho osolíme, okoreníme, prípadne okoreníme vlastným korením. Obalíme...
Ovsená kaša v mlieku
Ovsené vločky vložíme do misky a zalejeme mliekom (teplým či studeným). Necháme 10 min. napučať a zmäknúť.
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Kuracie mäso si orestujeme na troche oleja a potom zľahka opečieme zeleninu - papriku, brokolicu. Dochutíme...
Syrová nátierka s nivou
Nivu si nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame s Lučinou. Pridáme jarnú cibuľku alebo menšiu klasickú cibuľu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Rukola, cherry paradajky, balsamico ocot
Zeleninu aj rukolu umyjeme. Paradajky nakrájame na polovicu, pridáme balzamico ocot, olivy a dochutíme soľou a korením.