Morský čert v parmskej šunke
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Olej olivový | 2 ml | |
Paprika červená | 1 kus | |
Paprika žltá | 1 kus | |
Tymián | 1 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Šunka parmská | 40 g | |
Ocot balzamikový | 10 g | |
Morský čert | 120 g |
Papriku očistíme a nakrájame na kocky. Cesnak nasekáme na plátky. V panvici zohrejeme lyžičku oleja, pridáme papriku, cesnak, tymian, 2 lyžice vody a korenie. V čiastočne zakrytej panvici zmes dusíme za občasného miešania po dobu 20 minút. Medzitým si morského čerta okoreníme a zabalíme každý plátok do šunky. Na rozpálenej panvici opekáme filety 4 – 5 minút z každej strany, až je mäso prepečené dozlata. Do panvice s paprikovou zmesou pridáme balzamikový ocot a zvoľna ohrievame 5 minút. Rybie filety nakrájame na hrubšie plátky a podávame s dusenou paprikovou zmesou a zemiakovou kašou, alebo akokoľvek upravenými zemiakmi.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 261.519 Kj
Bielkoviny | 2.71 g |
Sacharidy | 10.44 g |
Tuky | 4.35 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.89 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 4 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT