Morčacie zapečené s mrkvou
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 1 kus | |
Mlieko polotučné | 60 ml | |
Zemiaky | 120 g | |
Olej olivový extra panenský | 1 ml | |
Vajce | 1 kus | |
Syr eidam 30 % tuku | 30 g | |
Tymián | 10 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Mäso morčacie | 150 g |
Mäso nakrájame na rezančeky a opečieme v panvici. Zemiaky a mrkvu umyte, ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zeleninu zmiešajte s mäsom. Osoľte, okoreňte a pridajte tymian. Všetko rovnomerne naneste do zapekacej misy. Syr a vajcia rozšľahajte s mliekom a prelejte ním zmes. Pečte v predhriatej rúre po dobu 45 minút na 200 °C.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 524.556 Kj
Bielkoviny | 7.73 g |
Sacharidy | 7.73 g |
Sacharidy z cukrov | 0.06 g |
Tuky | 6.78 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 2.16 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 4.02 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.2 g |
Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Vajcia a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT