Morčacie mäsko s pečenou mrkvou

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva1 kus
Mäso morčacie restované100 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka

Olúpanú a nakrájanú mrkvu na kolieska poukladáme na papierový obrúsok, ľahko posolíme a necháme chvíľku odpočívať. Potom ju osušíme a premiešame v hlbokom tanieri s lyžičkou olivového oleja a štipkou soli. Ďalej poukladáme plátky mrkvy na papier na pečenie a v predhriatej rúre na 180 °C pečieme po dobu 15 minút. Morčacie mäso si nakrájame na ľubovoľné kúsky, osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme z oboch strán na nepriľnavej panvici. Kombinovať môžeme s rôznymi druhmi príloh a zeleninových šalátov.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 154.55 Kj

Bielkoviny1.3 g
Sacharidy7 g
Tuky0.22 g
Vláknina4 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.