Morčacie mäsko s pečenou mrkvou
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 1 kus | |
Mäso morčacie restované | 100 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka |
Olúpanú a nakrájanú mrkvu na kolieska poukladáme na papierový obrúsok, ľahko posolíme a necháme chvíľku odpočívať. Potom ju osušíme a premiešame v hlbokom tanieri s lyžičkou olivového oleja a štipkou soli. Ďalej poukladáme plátky mrkvy na papier na pečenie a v predhriatej rúre na 180 °C pečieme po dobu 15 minút. Morčacie mäso si nakrájame na ľubovoľné kúsky, osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme z oboch strán na nepriľnavej panvici. Kombinovať môžeme s rôznymi druhmi príloh a zeleninových šalátov.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 154.55 Kj
Bielkoviny | 1.3 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 0.22 g |
Vláknina | 4 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT