Mleté mäso pečené v lístkovom ceste

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Maslo10 g
Vajce1 kus
Špenát čerstvý50 g
Šampiňóny čerstvé50 g
Tymián5 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Korenie paprika mletá5 štipok
Cesto lístkové50 g
Mäso mleté hovädzie a bravčové100 g

K mletému mäsu v mise pridáme najemno nakrájanú polovicu cibule, 2 strúčiky cesnaku, rozšľahané vajcia (časť ponecháme v miske na potretie cesta), najemno nasekaný tymián, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame najprv vareškou, po chvíli aj rukami. Na pracovnej ploche ukladáme cez seba plátky šunky tak, aby sme získali asi 20 cm dlhý závin (zhruba 4 plátky na 1 rolku). Mäsovú zmes preložíme z misy na okraj pripravenej šunky, vytvoríme šišku, ktorú do šunky zabalíme. Mäsovo-šunkovú rolku položíme na okraj rozbaleného lístkového cesta a zavinieme do miesta, kde sa lístkové cesto spojí. Takto pripravenú mäsovú rolku premiestnime na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a zľahka poprepichujeme vidličkou. Konce roliek necháme otvorené. Pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 40 minút. Potom necháme rolku 5 – 10 minút stáť.

Špenát so šampiňónmi

V hrnci s rozohriatym maslom orestujeme na malé kúsky nakrájanú ½ cibule s 1 strúčikom cesnaku a na malé kúsky nakrájané šampiňóny. Potom pridáme umytý a osušený špenát, ktorý premiešame so zmesou v panvici na miernom ohni. Špenát so šampiňónmi pred podávaním necháme odkvapkať na kuchynskom obrúsku.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 581.5758 Kj

Bielkoviny7.42 g
Sacharidy9.91 g
Tuky7.04 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)2.07 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina3.03 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.03 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Vajcia a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.