Mleté mäso pečené v lístkovom ceste
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Maslo | 10 g | |
Vajce | 1 kus | |
Špenát čerstvý | 50 g | |
Šampiňóny čerstvé | 50 g | |
Tymián | 5 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Korenie paprika mletá | 5 štipok | |
Cesto lístkové | 50 g | |
Mäso mleté hovädzie a bravčové | 100 g |
K mletému mäsu v mise pridáme najemno nakrájanú polovicu cibule, 2 strúčiky cesnaku, rozšľahané vajcia (časť ponecháme v miske na potretie cesta), najemno nasekaný tymián, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame najprv vareškou, po chvíli aj rukami. Na pracovnej ploche ukladáme cez seba plátky šunky tak, aby sme získali asi 20 cm dlhý závin (zhruba 4 plátky na 1 rolku). Mäsovú zmes preložíme z misy na okraj pripravenej šunky, vytvoríme šišku, ktorú do šunky zabalíme. Mäsovo-šunkovú rolku položíme na okraj rozbaleného lístkového cesta a zavinieme do miesta, kde sa lístkové cesto spojí. Takto pripravenú mäsovú rolku premiestnime na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a zľahka poprepichujeme vidličkou. Konce roliek necháme otvorené. Pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 40 minút. Potom necháme rolku 5 – 10 minút stáť.
Špenát so šampiňónmi
V hrnci s rozohriatym maslom orestujeme na malé kúsky nakrájanú ½ cibule s 1 strúčikom cesnaku a na malé kúsky nakrájané šampiňóny. Potom pridáme umytý a osušený špenát, ktorý premiešame so zmesou v panvici na miernom ohni. Špenát so šampiňónmi pred podávaním necháme odkvapkať na kuchynskom obrúsku.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 581.5758 Kj
Bielkoviny | 7.42 g |
Sacharidy | 9.91 g |
Tuky | 7.04 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 2.07 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 3.03 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Vajcia a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT