Mexická pizza s mäsovým korpusom
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 0.5 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Paprika červená | 1 kus | |
Chilli paprička | 2 kusy | |
Soľ | 1 štipka | |
Rasca | 2 štipky | |
Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
Hovädzie mleté | 180 g | |
Rajčatový protlak | 25 g |
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Mäso ochutíme cesnakom, chilli, paprikou, soľou a rascou a dôkladne premiešame. Pečieme buď na plechu, kde mäso vytvarujeme do tvaru pizze alebo v okrúhlej forme. Po cca 30 minútach korpus potrieme pretlakom a pokladieme zeleninou, posypeme korením a necháme ďalších cca 10 – 15 minút piecť.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 499.297 Kj
Bielkoviny | 3.57 g |
Sacharidy | 19.58 g |
Tuky | 3.57 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.05 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 6.03 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT