Mäsové gule so špargľou
Ingrediencie na 1 porciu
Špargľa biela | 125 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Majoránka | 2 štipky | |
Korenie kari | 2 štipky | |
Olej repkový | 2 ml | |
Mäso mleté hovädzie a bravčové | 150 g | |
Korenie provensálske | 1 štipka |
Mleté mäso v mise ochutíme a poriadne premiešame. Vytvarujeme do tvaru guľôčok asi o veľkosti golfovej loptičky. Predhrejeme rúru na 180 °C a mäsové gule pečieme na papieri pokvapkané repkovým olejom po dobu 15 – 20 minút. Špargľu povaríme vo vriacej osolenej vode cca 5 – 8 minút podľa hrúbky špargle.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 94.825 Kj
Bielkoviny | 0.32 g |
Sacharidy | 1.12 g |
Sacharidy z cukrov | 0.33 g |
Tuky | 1.41 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Vláknina | 1.23 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT