Marinované tofu s pečeným zemiakom
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 0.5 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Olej olivový | 8 ml | |
Syr tofu | 90 g | |
Tymián | 1 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rozmarín | 1 g | |
Omáčka sójová | 5 g | |
Bobkový list | 1 kus | |
Korenie nové | 0.5 lyžička | |
Zemiaky batáty pečené | 80 g |
Tofu je obľúbenou náhradou mäsa pre vegetariánov a vegánov. Vyrába sa zo sóji a je možné ho pripraviť na rôzne spôsoby.
Najprv si pripravte marinádu. Začnite tým, že do stredne veľkej misky nalejete olivový olej. Pridajte olúpanú a na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Potom pridajte bylinky a podľa dochuťte korením a sójovou omáčkou.
Tofu nakrájajte na kocky a vložte ho do vzniknutej marinády. Dobre premiešajte a nechajte ideálne cez noc marinovať.
Druhý deň vyberte tofu z marinády, nechajte chvíľu odkvapkať od oleja a prudko opečte na rozpálenej panvici.
Ako príloha sa hodí v podstate čokoľvek. Chutné sú napríklad pečené batáty. Tie si pripravíte jednoducho tak, že zemiaky očistíte (nemusíte šúpať) a nakrájate na požadovaný tvar, napríklad na tvar hranoliek. Na záver ich pokvapkajte olivovým olejom a pečte pri 200°C približne 25 minút, kým zmäknú.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 297.5168 Kj
Bielkoviny | 1.71 g |
Sacharidy | 12.2 g |
Sacharidy z cukrov | 0.06 g |
Tuky | 1.52 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 3.03 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT