Marinované tofu s pečeným zemiakom

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa0.5 kus
Cesnak1 strúčik
Olej olivový8 ml
Syr tofu90 g
Tymián1 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rozmarín1 g
Omáčka sójová5 g
Bobkový list1 kus
Korenie nové0.5 lyžička
Zemiaky batáty pečené80 g

Tofu je obľúbenou náhradou mäsa pre vegetariánov a vegánov. Vyrába sa zo sóji a je možné ho pripraviť na rôzne spôsoby.

 

Najprv si pripravte marinádu. Začnite tým, že do stredne veľkej misky nalejete olivový olej. Pridajte olúpanú a na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Potom pridajte bylinky a podľa dochuťte korením a sójovou omáčkou.

 

Tofu nakrájajte na kocky a vložte ho do vzniknutej marinády. Dobre premiešajte a nechajte ideálne cez noc marinovať.

 

Druhý deň vyberte tofu z marinády, nechajte chvíľu odkvapkať od oleja a prudko opečte na rozpálenej panvici.

 

Ako príloha sa hodí v podstate čokoľvek. Chutné sú napríklad pečené batáty. Tie si pripravíte jednoducho tak, že zemiaky očistíte (nemusíte šúpať) a nakrájate na požadovaný tvar, napríklad na tvar hranoliek. Na záver ich pokvapkajte olivovým olejom a pečte pri 200°C približne 25 minút, kým zmäknú.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 297.5168 Kj

Bielkoviny1.71 g
Sacharidy12.2 g
Sacharidy z cukrov0.06 g
Tuky1.52 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina3.03 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.