Marinované tofu na bylinkách

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Cesnak2 strúčiky
Olej olivový10 ml
Syr tofu150 g
Tymián1 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rozmarín1 g
Omáčka sójová1 g
Bobkový list1 kus
Korenie nové1 lyžička

Tofu je obľúbenou náhradou mäsa pre vegetariánov aj vegánov. Vyrába sa zo sóji a je možné ho pripraviť na rôzne chutné spôsoby.

 

Najprv si pripravte marinádu. Začnite tým, že do stredne veľkej misky nalejete olivový olej. Pridajte olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Potom pridajte bylinky a dochuťte korením a sójovou omáčkou.

 

Tofu nakrájajte na kocky a vložte ho do vzniknutej marinády. Premiešajte a nechajte v marináde pár hodín, najlepšie počas noci.

 

Na druhý deň tofu vyberte, nechajte odkvapkať od oleja a prudko opečte na rozpálenej panvici.

 

Ako príloha sa hodí v podstate čokoľvek. Chutné sú napríklad pečené zemiaky alebo jednoduchý zeleninový šalát.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 293.7485 Kj

Bielkoviny1.69 g
Sacharidy11.99 g
Tuky1.52 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina3 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.