Marcipánové zemiaky

Ingrediencie na 1 porciu
Mandle lúpané celé | 45 g | |
Vajce bielko | 1 kus | |
Cukor hnedý trstinový | 25 g | |
Nepražené kakao | 2 lyžičky |
Mandľový marcipán je obľúbená potravina. Mandle sú skvelým pomocníkom pre poškodené nervy a v spojení s kvalitným kakaom sú priamo zdrojom dobrej nálady.
Mandle si vo výkonnom mixéri starostlivo rozmeľte, potom ich zmiešajte s cukrom, bielkom a vypracujte na tuhšie cesto. Cesto dajte odležať do chladničky.
Z odležaného cesta vytvarujte guličky, ktoré obalíte v kakau.
Pre ešte lepšiu chuť môžete do cesta pridať napríklad kvapku dobrého likéra.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 138.1189 Kj
Bielkoviny | 5.12 g |
Sacharidy | 4.28 g |
Sacharidy z cukrov | 0.17 g |
Tuky | 5.86 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.04 g |
Vláknina | 0.07 g |
Sodík | 0.07 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Vajcia a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT