Marcipánové zemiaky

Ingrediencie na 1 porciu

Mandle lúpané celé45 g
Vajce bielko1 kus
Cukor hnedý trstinový25 g
Nepražené kakao2 lyžičky

Mandľový marcipán je obľúbená potravina. Mandle sú skvelým pomocníkom pre poškodené nervy a v spojení s kvalitným kakaom sú priamo zdrojom dobrej nálady.

 

Mandle si vo výkonnom mixéri starostlivo rozmeľte, potom ich zmiešajte s cukrom, bielkom a vypracujte na tuhšie cesto. Cesto dajte odležať do chladničky.

 

Z odležaného cesta vytvarujte guličky, ktoré obalíte v kakau.

 

Pre ešte lepšiu chuť môžete do cesta pridať napríklad kvapku dobrého likéra.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 138.1189 Kj

Bielkoviny5.12 g
Sacharidy4.28 g
Sacharidy z cukrov0.17 g
Tuky5.86 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.04 g
Vláknina0.07 g
Sodík0.07 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Vajcia a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.