Losos s bylinkovým maslom
Ingrediencie na 1 porciu
Maslo | 20 g | |
Tymián | 15 g | |
Losos steak | 200 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 15 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 10 g | |
Olej repkový | 4 ml |
Delikátny, výživný, jednoduchý na prípravu– losos je fantastická ryba, z ktorej jednoducho vykúzlite rýchlu večeru či slávnostnú hostinu. Losos sa stal jednou z najobľúbenejších rýb, ktoré sa u nás jedia. Žiadne kosti, výborná chuť a jednoduchá úprava z neho robia rybu, ktorá skutočne stojí za to!
Rybu očistite a dajte do rúry, pokvapkajte citrónom, osoľte a podlejte kvapkou oleja. Počas pečenia rybu občas podlievajte.
Maslo nechajte zmäknúť, zmiešajte s nasekanými bylinkami, citrónovou šťavou a soľou.
Na tanieri dajte na rybu lyžičku masla a nechajte rozpustiť. K rybe sa perfektne hodia varené zemiaky, zeleninová obloha alebo čerstvé žitné pečivo.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 77.282 Kj
Bielkoviny | 0.25 g |
Sacharidy | 0.09 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 1.85 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.62 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Vláknina | 0.02 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT