Lečo

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak0.5 strúčik
Bazalka čerstvá1 hrsť
Vajce1 kus
Cibuľa červená1 kus
Paprika červená1 kus
Oregano drvené2 štipky
Cuketa0.5 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rajčina2 kusy
Citrónová šťáva čerstvá2 g
Olej repkový2 ml
Bobkový list2 kusy

Lečo je typickým pokrmom pre maďarskú kuchyňu. K jeho príprave budete potrebovať hlavne papriky, paradajky, cuketu a cibuľu. Zeleninu nakrájajte na plátky a premiešajte s paradajkami a cibuľou tak aby vznikla rovnorodá zmes. Okoreňte mletou paprikou, soľou a čiernym korením.

 

Zeleninu si umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Paradajky si ohrejte. Na troške oleja opražte cibuľu do sklovita. Po chvíli prisypte nakrájanú cuketu a papriky. Posypte trochou oregana a spoločne opekajte. Pridajte vajce (v prípade čisto zeleninovej verzie použite rozdrobené lahôdkové tofu ochutené čiernou soľou).

 

Ohriate paradajky si nakrájajte a pridajte do zmesi. Okoreňte mletou paprikou. Kěd bude všetka zelenina mäkká, cca po 15-20 minútach, zmes finálne dochuťte. Prelisujte cesnak a pokvapkajte citrónovou šťavou.

 

Lečo odporúčame podávať s ryžou alebo žitným pečivom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 744.3743 Kj

Bielkoviny10.02 g
Sacharidy15.57 g
Sacharidy z cukrov0.52 g
Tuky10.1 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.73 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina5.2 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.04 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.