Lečo
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 0.5 strúčik | |
Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
Vajce | 1 kus | |
Cibuľa červená | 1 kus | |
Paprika červená | 1 kus | |
Oregano drvené | 2 štipky | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rajčina | 2 kusy | |
Citrónová šťáva čerstvá | 2 g | |
Olej repkový | 2 ml | |
Bobkový list | 2 kusy |
Lečo je typickým pokrmom pre maďarskú kuchyňu. K jeho príprave budete potrebovať hlavne papriky, paradajky, cuketu a cibuľu. Zeleninu nakrájajte na plátky a premiešajte s paradajkami a cibuľou tak aby vznikla rovnorodá zmes. Okoreňte mletou paprikou, soľou a čiernym korením.
Zeleninu si umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Paradajky si ohrejte. Na troške oleja opražte cibuľu do sklovita. Po chvíli prisypte nakrájanú cuketu a papriky. Posypte trochou oregana a spoločne opekajte. Pridajte vajce (v prípade čisto zeleninovej verzie použite rozdrobené lahôdkové tofu ochutené čiernou soľou).
Ohriate paradajky si nakrájajte a pridajte do zmesi. Okoreňte mletou paprikou. Kěd bude všetka zelenina mäkká, cca po 15-20 minútach, zmes finálne dochuťte. Prelisujte cesnak a pokvapkajte citrónovou šťavou.
Lečo odporúčame podávať s ryžou alebo žitným pečivom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 744.3743 Kj
Bielkoviny | 10.02 g |
Sacharidy | 15.57 g |
Sacharidy z cukrov | 0.52 g |
Tuky | 10.1 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.73 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 5.2 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.04 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT