Kuskus na sladko s granátovým jablkom

Ingrediencie na 1 porciu

Med včelí (7g)1 lyžička
Soľ1 štipka
Škorica1 g
Mlieko mandľové120 ml
Jablko granátové200 g
Kuskus celozrnný100 g
Vanilkový lusk0.5 kus

Kuskus a to najmä v celozrnnej verzii, je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok- fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, ktorý nie je celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame zvoliť práve celozrnný kuskus.

Ďalšou výhodou kuskusu je to, že sa dá použiť do slaných aj sladkých receptov.

 

Kuskus zalejte horúcim mliekom a nechajte cca 5-10 minút napučať.

 

Potom oslaďte včelím medom, pridajte kvapku vanilkového extraktu a štipku soli. Všetko dobre premiešajte. Soľ dodá sladkým receptom ten pravý šmrnc no nesmie vám utiecť ruka!

 

Kuskus naservírujte do misky alebo hlbokého taniera, pridajte dobre vydlabané granátové jablko, ak by vám na ňom ostali zbytku šupky, mohlo by byť horké. Posypte škoricou a môžete podávať.

 

Tip: Ak máte záujem o kuskus na sladko, určite si pozrite recept na kuskus s tofu so zeleninou, prípadne ak vás zaujíma iné využitie tohto exotického ovocia, prezrite si článok v ktorom sa dozviete niečo o granátovom jablku.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 121.662 Kj

Bielkoviny0.11 g
Sacharidy6.93 g
Sacharidy z cukrov0.19 g
Tuky0.05 g
Vláknina0.4 g
Vápnik0.02 g
Gi65

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.