Kuskus na sladko s banánom

Ingrediencie na 1 porciu

Banán90 g
Mlieko polotučné70 ml
Med včelí (7g)1 lyžička
Škorica4 g
Mandle lúpané plátky10 g
Kuskus celozrnný70 g
Vanilkový lusk0.5 kus

Kuskus a to najmä v celozrnnej verzii, je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok- fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, ktorý nie je celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame zvoliť práve celozrnný kuskus.

Ďalšou výhodou kuskusu je to, že sa dá použiť do slaných aj sladkých receptov.

 

Kuskus zalejte horúcim mliekom a nechajte cca 5-10 minút napučať. Mlieko by malo kuskus prevyšovať len o cca 0,5 cm.

 

Potom oslaďte včelím medom, pridajte kvapku vanilkového extraktu a štipku soli. Všetko dobre premiešajte. Soľ dodá sladkým receptom ten pravý šmrnc, no nesmie vám utiecť ruka!

 

Kuskus naservírujte do misky alebo hlbokého taniera. Pridajte mandle, nakrájaný banán a všetko posypte škoricou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 149.837 Kj

Bielkoviny0.38 g
Sacharidy7.11 g
Sacharidy z cukrov0.05 g
Tuky0.59 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.01 g
Vláknina0.53 g
Vápnik0.02 g
Gi135.15

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.