Kuskus na sladko s banánom
Ingrediencie na 1 porciu
Banán | 90 g | |
Mlieko polotučné | 70 ml | |
Med včelí (7g) | 1 lyžička | |
Škorica | 4 g | |
Mandle lúpané plátky | 10 g | |
Kuskus celozrnný | 70 g | |
Vanilkový lusk | 0.5 kus |
Kuskus a to najmä v celozrnnej verzii, je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok- fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, ktorý nie je celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame zvoliť práve celozrnný kuskus.
Ďalšou výhodou kuskusu je to, že sa dá použiť do slaných aj sladkých receptov.
Kuskus zalejte horúcim mliekom a nechajte cca 5-10 minút napučať. Mlieko by malo kuskus prevyšovať len o cca 0,5 cm.
Potom oslaďte včelím medom, pridajte kvapku vanilkového extraktu a štipku soli. Všetko dobre premiešajte. Soľ dodá sladkým receptom ten pravý šmrnc, no nesmie vám utiecť ruka!
Kuskus naservírujte do misky alebo hlbokého taniera. Pridajte mandle, nakrájaný banán a všetko posypte škoricou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 149.837 Kj
Bielkoviny | 0.38 g |
Sacharidy | 7.11 g |
Sacharidy z cukrov | 0.05 g |
Tuky | 0.59 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.01 g |
Vláknina | 0.53 g |
Vápnik | 0.02 g |
Gi | 135.15 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT