Kuracia zmes s citrónovým kuskusom

Ingrediencie na 1 porciu

Bazalka čerstvá1 hrsť
Kuracie prsia (restované)100 g
Med včelí (7g)3 lyžičky
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rasca4 štipky
Zelené fazuľky50 g
Škorica4 g
Rajčina2 kusy
Citrónová šťáva čerstvá20 g
Kurací vývar40 ml
Olej kokosový5 ml
Kuskus celozrnný60 g

Kuskus, najmä jeho celozrnný variant, je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok– fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, teda nie celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame zvoliť práve celozrnný alebo ho aspoň doplniť dostatočným množstvom zeleniny.

 

Kuskus pripravte podľa návodu na obale, len pridajte citrónovú šťavu (zo štvrtiny citróna) a trocha soli.

 

Kuracie mäso si nakrájajte na drobné rezance, okoreňte soľou, čiernym korením a obaľte v mede. Rozpáľte panvicu, rozohrejte na nech trocha oleja (vhodného na vyprážanie) a po chvíli pridajte kuracie rezance.

 

Mäso opekajte cca 5-8 minút. Ďalej pridajte fazuľky, paradajky, rascu, šťavu z druhej štvrtiny citróna, vývar a škoricu.

 

Priveďte k varu a varte kým fazuľky zmäknú, približne 8 minút. Následne všetko premiešajte, posypte čerstvou bazalkou a servírujte.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 322.073 Kj

Bielkoviny1.65 g
Sacharidy10.82 g
Tuky1.41 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.9 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Cholesterol0.04 g
Vláknina2.53 g
Vápnik0.02 g
Gi65

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.