Kuracia zmes s citrónovým kuskusom
Ingrediencie na 1 porciu
Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
Kuracie prsia (restované) | 100 g | |
Med včelí (7g) | 3 lyžičky | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rasca | 4 štipky | |
Zelené fazuľky | 50 g | |
Škorica | 4 g | |
Rajčina | 2 kusy | |
Citrónová šťáva čerstvá | 20 g | |
Kurací vývar | 40 ml | |
Olej kokosový | 5 ml | |
Kuskus celozrnný | 60 g |
Kuskus, najmä jeho celozrnný variant, je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok– fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, teda nie celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame zvoliť práve celozrnný alebo ho aspoň doplniť dostatočným množstvom zeleniny.
Kuskus pripravte podľa návodu na obale, len pridajte citrónovú šťavu (zo štvrtiny citróna) a trocha soli.
Kuracie mäso si nakrájajte na drobné rezance, okoreňte soľou, čiernym korením a obaľte v mede. Rozpáľte panvicu, rozohrejte na nech trocha oleja (vhodného na vyprážanie) a po chvíli pridajte kuracie rezance.
Mäso opekajte cca 5-8 minút. Ďalej pridajte fazuľky, paradajky, rascu, šťavu z druhej štvrtiny citróna, vývar a škoricu.
Priveďte k varu a varte kým fazuľky zmäknú, približne 8 minút. Následne všetko premiešajte, posypte čerstvou bazalkou a servírujte.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 322.073 Kj
Bielkoviny | 1.65 g |
Sacharidy | 10.82 g |
Tuky | 1.41 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.9 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Cholesterol | 0.04 g |
Vláknina | 2.53 g |
Vápnik | 0.02 g |
Gi | 65 |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT