Kurací vývar
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 1 kus | |
Zeler | 20 g | |
Petržlen koreň | 100 g | |
Voda čistá | 0.25 liter | |
Kuracie mäso | 100 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka |
Očistíme si koreňovú zeleninu-mrkvu, petržlen, zeler. Do studenej vody vložíme umytý kurací skelet a dáme variť spolu so zeleninou. Zelenina môže byť nakrájaná na väčšie kúsky, neskôr ich pokrájame podľa potreby. Vodu osolíme a varíme pod pokrievkou 2 hodiny. Po uvarení zeleniny ju vyberieme a dokrájame na menšie kúsky, oberieme mäso zo skeletu. Dochutíme soľou a korením, prípadne polievkovým korením. Jedna porcia je 250 ml.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 158.85 Kj
Bielkoviny | 1.18 g |
Sacharidy | 7.27 g |
Tuky | 0.29 g |
Vláknina | 4.1 g |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT