Kurací vývar

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva1 kus
Zeler20 g
Petržlen koreň100 g
Voda čistá0.25 liter
Kuracie mäso100 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka

Očistíme si koreňovú zeleninu-mrkvu, petržlen, zeler. Do studenej vody vložíme umytý kurací skelet a dáme variť spolu so zeleninou. Zelenina môže byť nakrájaná na väčšie kúsky, neskôr ich pokrájame podľa potreby. Vodu osolíme a varíme pod pokrievkou 2 hodiny. Po uvarení zeleniny ju vyberieme a dokrájame na menšie kúsky, oberieme mäso zo skeletu. Dochutíme soľou a korením, prípadne polievkovým korením. Jedna porcia je 250 ml.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 158.85 Kj

Bielkoviny1.18 g
Sacharidy7.27 g
Tuky0.29 g
Vláknina4.1 g

ALERGÉNY

  • Zeler a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.