Krevety s dusenou zeleninou

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Olivy zelené3 kusy
Cibuľa červená1 kus
Baklažán0.5 kus
Paprika červená1 kus
Paprika žltá1 kus
Tymián10 g
Cuketa0.5 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rajčina1 kus
Korenie paprika mletá1 štipka
Mäta bylinka2 g
Mandle lúpané plátky1 g
Krevety stredné200 g
Olej kokosový5 ml

Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky. Na rozpálenej panvici si osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme zvyšok zeleniny, okoreníme červenou paprikou, soľou a korením. Všetko spoločne podusíme 15 – 20 minút. Krevety medzitým osmažíme na inej panvici z oboch strán po dobu 2 minút a nakoniec ich vmiešame do zeleniny. Ozdobíme mandľami a mätou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 621.498 Kj

Bielkoviny6.03 g
Sacharidy23.02 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky5.95 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.21 g
Vláknina9.24 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Kôrovce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.