Krevety s dusenou zeleninou
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Olivy zelené | 3 kusy | |
Cibuľa červená | 1 kus | |
Baklažán | 0.5 kus | |
Paprika červená | 1 kus | |
Paprika žltá | 1 kus | |
Tymián | 10 g | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rajčina | 1 kus | |
Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
Mäta bylinka | 2 g | |
Mandle lúpané plátky | 1 g | |
Krevety stredné | 200 g | |
Olej kokosový | 5 ml |
Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky. Na rozpálenej panvici si osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme zvyšok zeleniny, okoreníme červenou paprikou, soľou a korením. Všetko spoločne podusíme 15 – 20 minút. Krevety medzitým osmažíme na inej panvici z oboch strán po dobu 2 minút a nakoniec ich vmiešame do zeleniny. Ozdobíme mandľami a mätou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 621.498 Kj
Bielkoviny | 6.03 g |
Sacharidy | 23.02 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 5.95 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.21 g |
Vláknina | 9.24 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Kôrovce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT