Krémová polievka zo zeleného hrášku
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 0.5 kus | |
Maslo | 1 g | |
Cesnak | 0.5 strúčik | |
Hrášok čerstvý | 80 g | |
Mlieko plnotučné | 1 ml | |
Jogurt biely 0 % tuku | 1 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 1 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Zeleninový vývar | 1 ml |
Hrášok je zdravý a prospešný a to nie len pre aktívnych športovcov či tehotné ženy. Vedeli ste že polovica hrnčeka hrášku obsahuje dokonca 20 % odporúčanej dennej dávky vitamínu C? Tak hurá na varenie!
Na 4 menšie porcie:
- cibuľa
- maslo
- 300 g mrazeného hrášku
- zeleninový vývar
- cesnak
- citrónová šťava
- soľ a čierne korenie
- plnotučné mlieko na zjemnenie
- petržlenová vňať
- biely jogurt na ozdobu
Hrášok zalejte horúcou vodou a nechajte ho rozmraziť.
Potom ho na cibuľke opečte, zalejte vývarom tak, aby bol celý ponorený a všetko spolu rozmixujte.
Podľa chuti pridajte soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a cesnak. Všetko dolaďte plnotučným mliekom a nechajte spoločne variť.
Hotovú polievku môžete podávať s nasekanou petržlenovou vňaťou, jogurtom a opečenými krutónmi zo žitného chleba.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 592.27 Kj
Bielkoviny | 15.18 g |
Sacharidy | 15.88 g |
Sacharidy z cukrov | 8.76 g |
Tuky | 1.55 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.66 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.53 g |
Vláknina | 3.05 g |
Vápnik | 107.05 g |
Gi | 0.38 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT