Krémová hubová polievka

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Pažítka0.5 hrsť
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Huby čerstvé100 g
Korenie kari1 štipka
Olej repkový3 ml
Zmes koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)100 g

Očistené huby nakrájame a spoločne s najemno nakrájanou cibuľou orestujeme na troche oleja dozlata. Vmiešame nakrájanú zeleninu a zalejeme vodou, okoreníme, osolíme a varíme domäkka. Polievku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom. Na tanieri ozdobíme pažítkou a chrumkami.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 257.105 Kj

Bielkoviny1.43 g
Sacharidy10.42 g
Sacharidy z cukrov0.05 g
Tuky1.41 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.07 g
Vláknina3.25 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Zeler a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.