Krémová hubová polievka
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Pažítka | 0.5 hrsť | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Huby čerstvé | 100 g | |
Korenie kari | 1 štipka | |
Olej repkový | 3 ml | |
Zmes koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler) | 100 g |
Očistené huby nakrájame a spoločne s najemno nakrájanou cibuľou orestujeme na troche oleja dozlata. Vmiešame nakrájanú zeleninu a zalejeme vodou, okoreníme, osolíme a varíme domäkka. Polievku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom. Na tanieri ozdobíme pažítkou a chrumkami.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 257.105 Kj
Bielkoviny | 1.43 g |
Sacharidy | 10.42 g |
Sacharidy z cukrov | 0.05 g |
Tuky | 1.41 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.07 g |
Vláknina | 3.25 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT