Kefírové mlieko s banánom

kefír, kefírové mlieko, kefírovémlieko s banánom recept

Ingrediencie na 1 porciu

Banán120 g
Kefír240 g
Jačmenné vločky10 g

POSTUP RECEPTU KEFÍROVÉ MLIEKO S BANÁNOM

1

Ošúpaný banán, kefírové mlieko a jačmenné vločky vložte do vysokého pohára, alebo mixéra a dôkladne rozmixujte

2

Podávajte s pohárom vody a tekvicovými semiačkami.

Kefírové mlieko, kefír

Kefír a jemu podobné patria do skupiny takzvaných kyslomliečnych výrobkov. Najväčší rozdiel medzi kefírom a ostatnými zakysanými výrobkami spočíva v tom, že zatiaľčo kefírové mlieko obsahuje baktérie a kvasinky, ostatné zakysané výrobky, ako je napríklad acidofilné mlieko, alebo zakysanka obsahujú iba zdravé baktérie.

Rozdielna je aj konzistencia týchto výrobkov – kefír je omnoho hutnejší a chuťovo „štiplavejší”. Na pultoch predajní nájdete aj kefírové mlieko. Zložením je veľmi podobné kefíru, ale je trochu redšie a obsahuje menej prospešných baktérií a mikroorganizmov.

Základ kyslomliečnych výrobkov je však veľmi podobný. Podobné kefíru, alebo kefírovému mlieku je aj acidofilné mlieko, ktoré vyniká kyslou chuťou a pozitívnym účinkom na trávenie a črevnú mikroflóru. Medzi zdravé zakysané mliečne výrobky patrí aj zakysanka, cmar, alebo tradičná slovenská žinčica. Kefírové smoothie s banánom je teda ideálny recept na raňajky, ale aj na rýchlu a zdravú večeru a navyše významným spôsobom prispieva k zdravému tráveniu a pozitívne pôsobí na črevnú mikroflóru. Kefírové mlieko je tiež vhodné pri bezzvyškovej, alebo šetriacej diéte.

Tip: Pokiaľ vás zaujímajú ďalšie potraviny bohaté na probiotiká, určite si pozrite náš článok popisujúci kvasenú zeleninu a prírodné probiotiká.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 21.329 Kj

Bielkoviny0.17 g
Sacharidy0.99 g
Sacharidy z cukrov0.03 g
Tuky0.04 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.01 g
Vláknina0.19 g
Gi70

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.