Karfiolový kuskus

Ingrediencie na 1 porciu

Bazalka čerstvá1 hrsť
Olej olivový extra panenský2 ml
Karfiol200 g
Rukola1 hrsť
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Cottage50 g
Jablko granátové100 g
Kuskus celozrnný60 g

Kuskus a to najmä v jeho celozrnnej verzii je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok– fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, teda nie celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame vybrať si celozrnný kuskus.

Ďalšou výhodou kuskusu je to, že sa dá použiť ako do slaných, tak aj do sladkých receptov.

 

Kuskus pripravte podľa návodu na obale.

 

Dôkladne umyté ružičky karfiolu nastrúhajte na strúhadle a dajte na 10 minút podusiť. Potom nechajte karfiol vychladnúť.

 

Karfiol premiešajte so syrom a bazalkou. Okoreňte soľou, čiernym korením, prípadne pridajte korenie podľa chuti a premiešajte dužinu z granátového jablka s rukolou.

 

Šalát sa skvele hodí ako obed do práce, keďže sa dá jesť za studena a nie je tak potrebné ho ohrievať v mikrovlnnej rúre.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 68.613 Kj

Bielkoviny0.71 g
Sacharidy0.74 g
Sacharidy z cukrov0.21 g
Tuky1.12 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.65 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Vláknina0.38 g
Sodík0.01 g
Gi0.15

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.