Karfiolový kuskus
Ingrediencie na 1 porciu
Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Karfiol | 200 g | |
Rukola | 1 hrsť | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Cottage | 50 g | |
Jablko granátové | 100 g | |
Kuskus celozrnný | 60 g |
Kuskus a to najmä v jeho celozrnnej verzii je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok– fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, teda nie celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame vybrať si celozrnný kuskus.
Ďalšou výhodou kuskusu je to, že sa dá použiť ako do slaných, tak aj do sladkých receptov.
Kuskus pripravte podľa návodu na obale.
Dôkladne umyté ružičky karfiolu nastrúhajte na strúhadle a dajte na 10 minút podusiť. Potom nechajte karfiol vychladnúť.
Karfiol premiešajte so syrom a bazalkou. Okoreňte soľou, čiernym korením, prípadne pridajte korenie podľa chuti a premiešajte dužinu z granátového jablka s rukolou.
Šalát sa skvele hodí ako obed do práce, keďže sa dá jesť za studena a nie je tak potrebné ho ohrievať v mikrovlnnej rúre.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 68.613 Kj
Bielkoviny | 0.71 g |
Sacharidy | 0.74 g |
Sacharidy z cukrov | 0.21 g |
Tuky | 1.12 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.65 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Vláknina | 0.38 g |
Sodík | 0.01 g |
Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT