Karfiolovo-zelerová polievka
Ingrediencie na 1 porciu
Zeler | 200 g | |
Karfiol | 300 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Muškátový oriešok mletý | 1 g | |
Kurkuma mletá | 1 štipka |
Zeler nakrájaný na kocky a karfiol rozobratý na menšie ružičky dáme piecť na papieri na pečenie do rúry predhriatej na 220 °C na dobu 20 minút. Po upečení preložíme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby bola všetka zelenina ponorená pod hladinou a povaríme približne 5 minút. Potom dôkladne rozmixujeme tyčovým mixérom a ochutíme na záver muškátovým orieškom, kurkumou a trochou soli. Pokiaľ by bol krém príliš hustý môžeme zriediť trochou horúcej vody.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 39.088 Kj
Bielkoviny | 0.18 g |
Sacharidy | 1.08 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 0.47 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.26 g |
Vláknina | 0.15 g |
Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT