Karfiol v pomarančovej omáčke
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Med včelí (7g) | 2 lyžičky | |
Karfiol | 200 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Voda | 0.1 pohár | |
Semínka sezamová | 5 g | |
Pomarančová šťava čerstvá | 60 ml | |
Omáčka sójová | 30 g | |
Ocot vínny | 8 g | |
Škrob zemiakový | 15 g |
Rúru si predhrejte na 200 °C. Karfiol rozoberte na drobnejšie ružičky a dajte na papieri na pečenie piecť na dobu 20 minút. Všetky zvyšné ingrediencie okrem vody a škrobu zmiešajte v hrnci a nechajte prejsť varom, potom vmiešajte škrob rozmiešaný vo vode a nechajte ešte 2 minútky povariť. Upečený karfiol obaľte v omáčke, posypte sezamovými semienkami a môžete podávať. Možno tiež zamiešať do najrôznejších druhov šalátov, či podávať ako prílohu k mäsu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 173.5136 Kj
Bielkoviny | 0.65 g |
Sacharidy | 8.2 g |
Sacharidy z cukrov | 0.11 g |
Tuky | 0.61 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.09 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 0.12 g |
Vápnik | 0.03 g |
Gi | 65.15 |
ALERGÉNY
- Sezamové semená (sezam) a výrobky z nich
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT