Karfiol so zemiakmi na indický spôsob
Ingrediencie na 1 porciu
Zemiaky | 200 g | |
Karfiol | 200 g | |
Zázvor koreň čerstvý | 5 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Korenie kari | 1 štipka | |
Olej repkový | 5 ml |
Máte chuť na jednoduchý vegetariánsky pokrm s vôňou orientu? Vyskúšajte karfiol so zemiakmi na indický spôsob. Karfiol je zelenina plná vitamínov A, B, C a E. Nie je ale vhodný pre osoby trpiace dnou.
Zemiaky si ošúpte, karfiol očistite a oboje nakrájajte na menšie kocky vrátane hlúbov. Nakrájanú zeleninu dajte spoločne variť do mierne osolenej vody.
V hlbšej panvici na troške oleja nechajte speniť lyžičku kari alebo korenie garam masala a malý kúsok čerstvého najemno nastrúhaného zázvoru. Nechajte spoločne krátko rozvoňať.
Potom na panvicu ku koreniu pridajte varené zemiaky s karfiolom. Premiešajte, chvíľku restujte a môžete podávať.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 62.011 Kj
Bielkoviny | 0.16 g |
Sacharidy | 1.03 g |
Sacharidy z cukrov | 0.06 g |
Tuky | 1.1 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Vláknina | 0.08 g |
Sodík | 0.13 g |
Vápnik | 0.01 g |
Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT