Karfiol so zemiakmi na indický spôsob

Ingrediencie na 1 porciu

Zemiaky200 g
Karfiol200 g
Zázvor koreň čerstvý5 g
Soľ1 štipka
Korenie kari1 štipka
Olej repkový5 ml

Máte chuť na jednoduchý vegetariánsky pokrm s vôňou orientu? Vyskúšajte karfiol so zemiakmi na indický spôsob. Karfiol je zelenina plná vitamínov A, B, C a E. Nie je ale vhodný pre osoby trpiace dnou.

 

Zemiaky si ošúpte, karfiol očistite a oboje nakrájajte na menšie kocky vrátane hlúbov. Nakrájanú zeleninu dajte spoločne variť do mierne osolenej vody.

 

V hlbšej panvici na troške oleja nechajte speniť lyžičku kari alebo korenie garam masala a malý kúsok čerstvého najemno nastrúhaného zázvoru. Nechajte spoločne krátko rozvoňať.

 

Potom na panvicu ku koreniu pridajte varené zemiaky s karfiolom. Premiešajte, chvíľku restujte a môžete podávať.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 62.011 Kj

Bielkoviny0.16 g
Sacharidy1.03 g
Sacharidy z cukrov0.06 g
Tuky1.1 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.08 g
Vláknina0.08 g
Sodík0.13 g
Vápnik0.01 g
Gi0.15

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.