Karfiol s chilli a rozmarínom

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak2 strúčiky
Karfiol300 g
Chilli paprička1 kus
Soľ1 štipka
Mlieko kokosové200 ml
Rozmarín5 g
Rajčatový protlak60 g
Olej kokosový5 ml

Karfiol obsahuje významné množstvo vitamínov, najmä vitamín C a tiež minerálne látky, preto je rozhodne dobré zaradiť ho do vášho bežného jedálnička. Veľmi obľúbený je v bezmäsitých indických pokrmoch a určite vám zachutí aj v tomto recepte.

 

Karfiol najprv rozdeľte na menšie ružičky a dôkladne umyte.

Potom si najemno nasekajte jednu chilli papričku a čerstvý rozmarín. Ošúpaný cesnak utrite. Chilli, cesnak a rozmarín zmiešajte s paradajkovým pretlakom.

 

Na panvicu dajte lyžičku kokosového oleja, ktorý nechajte rozpáliť. Potom pridajte cesnak, ktorý restujte maximálne pol minúty. Na panvicu nasypte karfiol a opekajte na strednom plameni približne 20 minút.

 

Na karfiol vylejte paradajkový pretlak zmiešaný s chilli, rozmarínom a cesnakom. Všetko spoločne poduste 5 minút a nakoniec zalejte kokosovým mliekom a nechajte ďalších 5 minút spoločne podusiť, aby sa spojili všetky chute.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 79.1335 Kj

Bielkoviny0.41 g
Sacharidy1.84 g
Sacharidy z cukrov0.04 g
Tuky1.09 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.93 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.21 g
Vláknina0.05 g
Vápnik0.01 g
Gi0.15

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.