Kalerábový krém

Ingrediencie na 1 porciu

Maslo5 g
Mlieko polotučné100 ml
Zemiaky50 g
Reďkovky50 g
Cibuľa jarná2 kusy
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Kaleráb biely300 g
Lučina15 g
Muškátový oriešok mletý1 g
Zeleninový vývar200 ml

Na masle orestujeme na kocky nakrájaný kaleráb a zemiaky. Zalejeme vývarom, pridáme muškátový oriešok, soľ, korenie a povaríme do zmäknutia. Prilejeme sójové mlieko a všetko rozmixujeme dohladka. Podávame ozdobené jarnou cibuľkou, s chlebom natretým Lučinou a obloženým plátkami reďkoviek.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 109.126 Kj

Bielkoviny0.78 g
Sacharidy1.7 g
Sacharidy z cukrov0.06 g
Tuky1.52 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.78 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Vláknina0.47 g
Gi0.45

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.