Jednoduchý šalát s hroznovým vínom, nivou a orechmi
Ingrediencie na 1 porciu
Horčica plnotučná | 10 g | |
Olej olivový extra panenský | 5 ml | |
Šalát ľadový | 100 g | |
Víno hroznové | 1 hrsť | |
Orechy vlašské | 0.5 hrsť | |
Rukola | 1 hrsť | |
Syr plesnivý niva | 50 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka |
Šaláty natrháme. Hroznové víno pokrájame na štvrtky a zbavíme ho kôstok. Nivu nakrájame na menšie kocky, orechy nasekáme. Zmiešame všetky ingrediencie so zálievkou, ktorú pripravíme z horčice, olivového oleja, korenia a soli.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 444.831 Kj
Bielkoviny | 2.67 g |
Sacharidy | 6.37 g |
Sacharidy z cukrov | 0.07 g |
Tuky | 7.42 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.75 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Vláknina | 1.41 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Horčica a výrobky z nej
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT