Jednoduchý šalát s hroznovým vínom, nivou a orechmi

Ingrediencie na 1 porciu

Horčica plnotučná10 g
Olej olivový extra panenský5 ml
Šalát ľadový100 g
Víno hroznové1 hrsť
Orechy vlašské0.5 hrsť
Rukola1 hrsť
Syr plesnivý niva50 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka

Šaláty natrháme. Hroznové víno pokrájame na štvrtky a zbavíme ho kôstok. Nivu nakrájame na menšie kocky, orechy nasekáme. Zmiešame všetky ingrediencie so zálievkou, ktorú pripravíme z horčice, olivového oleja, korenia a soli.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 444.831 Kj

Bielkoviny2.67 g
Sacharidy6.37 g
Sacharidy z cukrov0.07 g
Tuky7.42 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.75 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Vláknina1.41 g
Sodík0.01 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Horčica a výrobky z nej
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.