Jarný zemiakový šalát
Ingrediencie na 1 porciu
Zemiaky v šupke | 120 g | |
Olej olivový extra panenský | 50 ml | |
Cibuľa jarná | 0.5 kus | |
Pažítka | 5 hrsťou | |
Polníček | 100 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Ocot | 1 ml | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Šunka najvyššej kvality 92 % mäsa | 25 g | |
Horčica hrubozrnná | 2 lyžičky |
Valeriánku dôkladne očistite a umyte. Nechajte odkvapkať. Zemiačiky uvarte v šupke (kto má rád, nemusí lúpať), olúpte a nakrájajte na kolieska. Potom osoľte a okoreňte. Na rozpálenej nepriľnavej panvici si opečte na rezance pokrájanú šunku. Pripravte si dresing. Namarinujete ním zemiaky, aby boli všetky dressingom pekne obalené, posypete jarnou cibuľkou nakrájanou na jemné kolieska a posekanou pažítkou. Pridajte časť opečenej šunky a premiešajte. Navrch dajte valeriánku, ktorú pokvapkáte tiež dressingom a posypete zvyškom šunky.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 180.162 Kj
Bielkoviny | 1.9 g |
Sacharidy | 2.64 g |
Sacharidy z cukrov | 0.42 g |
Tuky | 2.38 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.61 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Vláknina | 0.53 g |
Sodík | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Horčica a výrobky z nej
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT