Jarný zemiakový šalát

Ingrediencie na 1 porciu

Zemiaky v šupke120 g
Olej olivový extra panenský50 ml
Cibuľa jarná0.5 kus
Pažítka5 hrsťou
Polníček100 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Ocot1 ml
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Šunka najvyššej kvality 92 % mäsa25 g
Horčica hrubozrnná2 lyžičky

Valeriánku dôkladne očistite a umyte. Nechajte odkvapkať. Zemiačiky uvarte v šupke (kto má rád, nemusí lúpať), olúpte a nakrájajte na kolieska. Potom osoľte a okoreňte. Na rozpálenej nepriľnavej panvici si opečte na rezance pokrájanú šunku. Pripravte si dresing. Namarinujete ním zemiaky, aby boli všetky dressingom pekne obalené, posypete jarnou cibuľkou nakrájanou na jemné kolieska a posekanou pažítkou. Pridajte časť opečenej šunky a premiešajte. Navrch dajte valeriánku, ktorú pokvapkáte tiež dressingom a posypete zvyškom šunky.

 

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 180.162 Kj

Bielkoviny1.9 g
Sacharidy2.64 g
Sacharidy z cukrov0.42 g
Tuky2.38 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.61 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Vláknina0.53 g
Sodík0.01 g

ALERGÉNY

  • Horčica a výrobky z nej

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.