Jahňacie mäso na rozmaríne

Ingrediencie na 1 porciu

Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá3 g
Rozmarín5 g
Jahňacie kotlety80 g

Jahňacie mäso nakrájame na kocky, pridáme rozmarín, citrónovú šťavu a dáme piecť do rúry. Podávame s bulgurom a uhorkovým šalátom.

Aj keď jahňacie mäso patrí k tomu najzdravšiemu, čo medzi mäsami nájdete, na našich stoloch ho nájdete väčšinou iba na veľkonočné hodovanie. Zaradiť do jedálnička by sme ho mali predovšetkým pretože je ľahko stráviteľné, obsahuje výrazné množstvo protizápalových omega-3 mastných kyselín aj kyseliny olejovej pre zdravé srdce, ktorú najčastejšie prijímame v olivovom oleji.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 21.1585 Kj

Bielkoviny0.2 g
Sacharidy0.21 g
Tuky0.34 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.03 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.