Jahňacie mäso na rozmaríne
Ingrediencie na 1 porciu
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 3 g | |
Rozmarín | 5 g | |
Jahňacie kotlety | 80 g |
Jahňacie mäso nakrájame na kocky, pridáme rozmarín, citrónovú šťavu a dáme piecť do rúry. Podávame s bulgurom a uhorkovým šalátom.
Aj keď jahňacie mäso patrí k tomu najzdravšiemu, čo medzi mäsami nájdete, na našich stoloch ho nájdete väčšinou iba na veľkonočné hodovanie. Zaradiť do jedálnička by sme ho mali predovšetkým pretože je ľahko stráviteľné, obsahuje výrazné množstvo protizápalových omega-3 mastných kyselín aj kyseliny olejovej pre zdravé srdce, ktorú najčastejšie prijímame v olivovom oleji.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 21.1585 Kj
Bielkoviny | 0.2 g |
Sacharidy | 0.21 g |
Tuky | 0.34 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.03 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT