Hubové karbonátky s guacamole
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Syr eidam 20 % tuku | 20 g | |
Rajčiny cherry | 0.5 hrsť | |
Cibuľa červená | 0.5 kus | |
Šampiňóny čerstvé | 60 g | |
Avokádo čerstvé | 25 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Limetková šťava čerstvá | 1 ml | |
Koriander vňať | 1 hrsť | |
Celozrnný muffin (40g) | 1 kus | |
Morčacie mäso mleté | 100 g |
V mixéri zmiešajte huby s cibuľou, čerstvým koriandrom a cesnakom. Ďalej pridajte mleté morčacie mäso, soľ a čierne korenie. Zmes dôkladne premiešajte, ideálne rukami, aby sa všetky ingrediencie premiesili.
Tip: keď si ruky dôkladne navlhčíte studenou vodou, mäso sa na nich nebude tak lepiť.
Karbonátky ugrilujte z oboch strán dozlatista. Medzitým si pripravte v miske guacamole. Avokádo (asi ¼ avokáda), ¼ z nakrájanej cibule, čo sa zvýšila z karbonátkou a cherry paradajky. Pridajte vňať koriandru, šťavu z limetky a trocha soli. Všetko dôkladne roztlačte pomocou vidličky.
Muffin alebo iné celozrnné pečivo rozpečte v rúre, potom ho rozkrojte, vložte do neho plátok kvalitného syru, karbonátok a navrch 2 lyžice avokádového krému.
Karbonátky sa skvele hodia k vareným zemiakom, zemiakovej kaši alebo zeleninovej oblohe.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 501.691 Kj
Bielkoviny | 4.03 g |
Sacharidy | 18.45 g |
Sacharidy z cukrov | 4.02 g |
Tuky | 1.7 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.03 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 1.1 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT