Hubové karbonátky s guacamole

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Syr eidam 20 % tuku20 g
Rajčiny cherry0.5 hrsť
Cibuľa červená0.5 kus
Šampiňóny čerstvé60 g
Avokádo čerstvé25 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Limetková šťava čerstvá1 ml
Koriander vňať1 hrsť
Celozrnný muffin (40g)1 kus
Morčacie mäso mleté100 g

V mixéri zmiešajte huby s cibuľou, čerstvým koriandrom a cesnakom. Ďalej pridajte mleté morčacie mäso, soľ a čierne korenie. Zmes dôkladne premiešajte, ideálne rukami, aby sa všetky ingrediencie premiesili.

 

Tip: keď si ruky dôkladne navlhčíte studenou vodou, mäso sa na nich nebude tak lepiť.

 

Karbonátky ugrilujte z oboch strán dozlatista. Medzitým si pripravte v miske guacamole. Avokádo (asi ¼ avokáda), ¼ z nakrájanej cibule, čo sa zvýšila z karbonátkou a cherry paradajky. Pridajte vňať koriandru, šťavu z limetky a trocha soli. Všetko dôkladne roztlačte pomocou vidličky.

 

Muffin alebo iné celozrnné pečivo rozpečte v rúre, potom ho rozkrojte, vložte do neho plátok kvalitného syru, karbonátok a navrch 2 lyžice avokádového krému.

 

Karbonátky sa skvele hodia k vareným zemiakom, zemiakovej kaši alebo zeleninovej oblohe.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 501.691 Kj

Bielkoviny4.03 g
Sacharidy18.45 g
Sacharidy z cukrov4.02 g
Tuky1.7 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.03 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina1.1 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.