Hovädzí vývar

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva1 kus
Zeler20 g
Petržlen koreň20 g
Hovädzie hrudné100 g
Cesnak1 strúčik

Hovädziu hruď nasekáme a zeleninu nakrájame nahrubo. Cibuľu a cesnak nelúpeme, cesnak len rozkrojíme alebo roztlačíme. Všetko osmažíme na oleji, pridáme korenie, zalejeme studenou vodou, privedieme k varu, trochu osolíme, zmiernime príkon tepla a ťaháme aspoň tri hodiny. Počas varenia zbierame vzniknutú penu na povrchu. Vývar scedíme cez jemné sitko alebo plátno, dochutíme soľou, prípadne mletým čiernym korením, mäso očistíme z kostí a nakrájame. Podávame s celestínskymi rezancami a na skus varenou zeleninou alebo vmiešame vajcia či akúkoľvek inú vložku (halušky, rezance, pečeňová ryža, pečeňové knedličky atď.)

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 185.065 Kj

Bielkoviny1.58 g
Sacharidy8.53 g
Tuky0.25 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.01 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina4.1 g
Sodík0.01 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Zeler a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.