Grilovaný kozí syr s orechami

Ingrediencie na 1 porciu

Olej olivový1 ml
Jablko0.25 g
Polníček30 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Brusnice zavarené10 g
Orechy pekanové0.25 hrsť
Kozí camembert30 g

Najprv si pripravte jablká.

Jablká si umyte, rozštvrtite, zbavte jadierok a nakrájajte na tenké plátky. Vložte ich do hlbšej misky, pokvapkajte citrónovou šťavou, lyžicou vody a dobre ale opatrne premiešajte- tak zabránite tomu, aby jablká zhnedli.

 

Ďalej rozohrejte gril alebo panvicu, vyložte alobalom, položte naň syr a grilujte ho z oboch strán približne štyri minúty. Potom ho zložte z grilu.

 

Medzitým odoberte 2 lyžice citrónovej šťavy od jabĺk a vylejte ich do inej misky. Pridajte brusnice, olej, med a vyšľahajte do dresingu.

 

Syr posypte pekanovými orechami a grilujte ďalej, dajte ale pozor, aby vám orechy nezčernali.

 

Na tanier naaranžujte jablká, šalát valerián a naň opatrne posaďte grilovaný syr. Porciu pred podávaním pokvapkajte brusnicovým dresingom a olejom. Podľa chuti okoreňte čiernym korením a soľou.

 

Odporúčame podávať s kvalitným pečivom– celozrnným alebo žitným.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 369.634 Kj

Bielkoviny1.14 g
Sacharidy1.55 g
Sacharidy z cukrov0.03 g
Tuky8.26 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.88 g
Vláknina0.99 g
Sodík0.22 g
Gi38

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.