Grilovaná zelenina vo filo ceste
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 3 strúčiky | |
Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
Olej olivový | 5 ml | |
Baklažán | 0.5 kus | |
Paprika červená | 0.5 kus | |
Paprika žltá | 0.5 kus | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Jogurt sedliacky 3,5 % tuku | 150 g | |
Ocot balzamikový | 2.5 g | |
Korenie provensálske | 1 štipka | |
Cesto filo | 40 g |
Rúru si predhrejeme na 177 °C. Pripravíme si zapekacie misky, jemne vymastíme olejom. Listy fila cesta nakrájame na štvorce asi 8 x 8 cm a po štyroch ukladáme na seba a vždy vymažeme jednotlivé listy uprostred olejom, až vytvoríme hviezdičku. Vložíme do misiek a vytvoríme košíčky. Pečieme v predhriatej rúre asi po dobu 7 minút dozlata. Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky, potrieme marinádou z oleja, octu, prelisovaných strúčikov cesnaku, soli, čierneho korenia a provensalského korenia. Zľahka ogrilujeme a dáme do upečených košíčkov. Prelejeme dipom z jogurtu, pretlačeného cesnaku, soli, korenia a nasekaných byliniek.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 472.14 Kj
Bielkoviny | 4.87 g |
Sacharidy | 18.49 g |
Sacharidy z cukrov | 0.36 g |
Tuky | 4.9 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.93 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 7.37 g |
Vápnik | 1.02 g |
Gi | 35 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT