Fazuľová polievka s kyslou kapustou
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
Kapusta kyslá | 100 g | |
Fazule červené konzervované | 120 g | |
Pohánková kaša instantná | 5 g | |
Šunka sušená parmská | 50 g | |
Olej kokosový | 5 ml | |
Saturejka (korenie) | 1 štipka |
Fazuľu si sceďte a opláchnite vlažnou vodou. Kapustu môžete podľa potreby opláchnuť a potom nakrájať. Šunku nakrájajte na malé kúsky.
Na panvici opečte šunku a najemno nakrájanú cibuľu. Zalejte vodou alebo vývarom, pridajte kapustu, fazuľu, korenie a soľ. Priveďte k varu a varte cca 10 minút. Za stáleho miešania do polievky prisypte pohankovú kašu na zahustenie a nakoniec odstavte.
Polievku odporúčame podávať s kúskom žitného pečiva a perfektne sa hodí aj stratené vajce.
Kyslá kapusta je hotový elixír zdravia a pritom je dostupná vo všetkých obchodoch a jej nízka cena vás určite tiež milo poteší. Inšpirujte sa aj ďalšími receptami s kyslou kapustou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 265.822 Kj
Bielkoviny | 1.49 g |
Sacharidy | 9.85 g |
Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
Tuky | 1.45 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Vláknina | 3.16 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT