Eintopf cestoviny z jedného hrnca

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Cesnak1 strúčik
Bazalka čerstvá1 hrsť
Bazalka sušená10 g
Olej olivový10 ml
Rajčiny cherry1 hrsť
Rukola1 hrsť
Orechy kešu0.5 hrsť
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rajčiny v plechovke150 g
Cestoviny celozrnné150 g
Lahôdkové droždie4 lyžičky

Ak nemáte náladu na varenie, no napriek tomu si chcete pochutnať na niečom zdravom a výživnom, skúste cestoviny z jedného hrnca. Sú chutné a dajú sa pripraviť prakticky bez námahy.

Odporúčame, aby ste siahli po celozrnných cestovinách, ktorú sú vyrobené z obilnín bohatých na živiny.

 

Recept je veľmi jednoduchý. Najprv si pripravte zeleninu. Cibuľu, cesnak a cherry paradajky nakrájajte na menšie kúsky.

Takto pripravenú zeleninu dajte do hrnca, pridajte nakrájané paradajky z plechovky, sušenú bazalku, vaše obľúbené celozrnné cestoviny, pokvapkajte trochou olivového oleja a zalejte vodou alebo zeleninovým vývarom tak, aby boli ingrediencie ponorené (prípadne môžete vodu počas varenia prilievať).

 

Všetko priveďte spoločne k varu a občas premiešajte. Varte približne 10 minút tak, aby cestoviny zmäkli, nasiakli vodu a vytvorila sa hustá zmes. Na záver okoreňte podľa chuti a vmiešajte hrsť rukoly.

Na tanieri ozdobte čerstvou bazalkou.

 

Ak chcete, môžete si tiež vyrobiť vlastný raw parmezán. Stačí jednoducho namlieť kešu orechy a zmiešať ich s lahôdkovým droždím a štipkou soli.

Dobrú chuť!

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 679.74842 Kj

Bielkoviny7.13 g
Sacharidy19.73 g
Sacharidy z cukrov0.04 g
Tuky6.8 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina4.63 g
Vápnik0.05 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.