Eintopf cestoviny z jedného hrnca
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
Bazalka sušená | 10 g | |
Olej olivový | 10 ml | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Rukola | 1 hrsť | |
Orechy kešu | 0.5 hrsť | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rajčiny v plechovke | 150 g | |
Cestoviny celozrnné | 150 g | |
Lahôdkové droždie | 4 lyžičky |
Ak nemáte náladu na varenie, no napriek tomu si chcete pochutnať na niečom zdravom a výživnom, skúste cestoviny z jedného hrnca. Sú chutné a dajú sa pripraviť prakticky bez námahy.
Odporúčame, aby ste siahli po celozrnných cestovinách, ktorú sú vyrobené z obilnín bohatých na živiny.
Recept je veľmi jednoduchý. Najprv si pripravte zeleninu. Cibuľu, cesnak a cherry paradajky nakrájajte na menšie kúsky.
Takto pripravenú zeleninu dajte do hrnca, pridajte nakrájané paradajky z plechovky, sušenú bazalku, vaše obľúbené celozrnné cestoviny, pokvapkajte trochou olivového oleja a zalejte vodou alebo zeleninovým vývarom tak, aby boli ingrediencie ponorené (prípadne môžete vodu počas varenia prilievať).
Všetko priveďte spoločne k varu a občas premiešajte. Varte približne 10 minút tak, aby cestoviny zmäkli, nasiakli vodu a vytvorila sa hustá zmes. Na záver okoreňte podľa chuti a vmiešajte hrsť rukoly.
Na tanieri ozdobte čerstvou bazalkou.
Ak chcete, môžete si tiež vyrobiť vlastný raw parmezán. Stačí jednoducho namlieť kešu orechy a zmiešať ich s lahôdkovým droždím a štipkou soli.
Dobrú chuť!
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 679.74842 Kj
Bielkoviny | 7.13 g |
Sacharidy | 19.73 g |
Sacharidy z cukrov | 0.04 g |
Tuky | 6.8 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.89 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 4.63 g |
Vápnik | 0.05 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT