Dusený králik v kapuste

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Mäso králičie80 g
Soľ1 štipka
Rasca1 štipka
Korenie paprika mletá3 štipky
Kapusta kyslá150 g
Olej kokosový5 ml

Nie je potrebné nakupovať doplnky stravy či exotické ovocie, aby ste podporili svoje zdravie. V regáloch obchodov nájdete oveľa lacnejšieho a zdravšieho pomocníka- kyslú kapustu. Kyslá kapusta je skutočným elixírom zdravia. Obsahuje veľa účinných látok a skoro žiadne kalórie.

 

Mäso si nakrájajte na ľubovoľne veľké kocky. Kyslú kapustu môžete opláchnuť vodou, následne ju pokrájajte.

 

Cibuľu nakrájanú najemno speňte v panvici na troške kokosového oleja. Pridajte nakrájané mäso a orestujte tak, aby bolo zo všetkých strán opečené. Potom prisypte trochu papriky, pridajte kapustu a podlejte vodou alebo vývarom. Okoreňte, osoľte a duste kým nebude mäso mäkké, cca 30 minút.

 

Odporúčame podávať s celozrnnou knedľou, zemiakmi alebo napríklad s ryžou či ľahkou zeleninovou prílohou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 293.62 Kj

Bielkoviny1.23 g
Sacharidy9.04 g
Tuky1.27 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.9 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Vláknina3.05 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.