Dusené kuracie mäso s bulgurom

Ingrediencie na 1 porciu

Kuracie prsia (restované)100 g
Oregano drvené1 štipka
Bulgur80 g
Tymián1 g
Soľ1 štipka
Zeleninová príloha100 g
Voda1 pohár
Citrónová šťáva čerstvá3 g

Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ málo známej aj keď nie veľmi exotickej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemnú orieškovú chuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej stravy. Vďaka zastúpeniu vlákniny podporuje činnosť čriev a pôsobí tiež blahodárne na nervovú sústavu.

 

Kuracie mäso si dobre umyte a osoľte. Potom ho vložte na panvicu, pridajte (najlepšie) čerstvé bylinky, podlejte trochou vody alebo vývaru a duste do zmäknutia.

 

Podávajte s bulgurom a čerstvou zeleninou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 28.1343 Kj

Bielkoviny0.29 g
Sacharidy0.31 g
Sacharidy z cukrov0.5 g
Tuky0.03 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina0.03 g

ALERGÉNY

  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.