Dusené kuracie mäso s bulgurom
Ingrediencie na 1 porciu
Kuracie prsia (restované) | 100 g | |
Oregano drvené | 1 štipka | |
Bulgur | 80 g | |
Tymián | 1 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Zeleninová príloha | 100 g | |
Voda | 1 pohár | |
Citrónová šťáva čerstvá | 3 g |
Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ málo známej aj keď nie veľmi exotickej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemnú orieškovú chuť.
Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej stravy. Vďaka zastúpeniu vlákniny podporuje činnosť čriev a pôsobí tiež blahodárne na nervovú sústavu.
Kuracie mäso si dobre umyte a osoľte. Potom ho vložte na panvicu, pridajte (najlepšie) čerstvé bylinky, podlejte trochou vody alebo vývaru a duste do zmäknutia.
Podávajte s bulgurom a čerstvou zeleninou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 28.1343 Kj
Bielkoviny | 0.29 g |
Sacharidy | 0.31 g |
Sacharidy z cukrov | 0.5 g |
Tuky | 0.03 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT