Cuketová syrová omeleta

Ingrediencie na 1 porciu

Olej olivový1 ml
Vajce2 kusy
Syr eidam 20 % tuku20 g
Rajčiny cherry1 hrsť
Pažítka1 hrsť
Cuketa0.5 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Petržlen vňať1 g
Kurkuma mletá1 štipka

Začnite tým, že cuketu umyjete a očistíte. Potom ju nakrájajte na tenké plátky a jemne osoľte. Vďaka soli pustí cuketa prebytočnú vodu a bude sa lepšie tepelne upravovať. Práve kvôli tomu nechajte nakrájanú cuketu „vyplakať“ 15 až 30 minút a potom ju dôkladne osušte obrúskami.

 

Na kvalitnej panvici rozpáľte kvapku oleja. Pridajte cuketu a chvíľu restujte z oboch strán. Potom cuketu zalejte vyšľahaným vajcom so štipkou soli a kurkumy.

 

Akonáhle je omeleta hotová navrch pridajte plátok syra a nechajte ho rozpustiť. Pridajte cherry paradajky a bylinky.

 

Omeletu môžete podávať s kvalitným kváskovým pečivom, šalátom alebo smotanou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 576.907 Kj

Bielkoviny8.93 g
Sacharidy8.87 g
Tuky7.21 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)2.43 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina2.2 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.03 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.